Mireille Steenkamer

PSYCHOTHERAPY & COACHING WITH A JUNGIAN & SHAMANIC PERSPECTIVE

Vandaag stond ik op zoals elke dag om 7 uur. Ik heb de afspraak met mijn oudste zoon dat ik hem dan wakker maak, dan heeft hij een uur de tijd om wakker te worden en zich klaar te maken voor school.

Met bijna dertien zit het puber gedrag er lekker in. Met al mijn moederlijke liefde wrijf ik over zijn lijf met de intentie om hem zo liefdevol mogelijk wakker te maken. Hij heeft een hekel aan school. Het eerste wat eruit komt is ‘fuck, hou je bek’ als ik fluister dat het 7 uur is.

In het verleden verstijfde mijn eigen lichaamssysteem hiervan en kon ik impulsief reageren met de zelfde energie die op mij afkwam, irritatie, boosheid. Inmiddels heb ik geleerd en blijf ik in mijn liefdevolle energie. Wanneer ik namelijk geïrriteerd reageer op zijn gedrag, en het woord ‘re-ageren’ zegt al genoeg over wat ik dan doe in mijn systeem, zal hij daarop weer ‘re-ageren’. Zo ontstaat de neerwaartse spiraal die ervoor zorgt dat wij uit verbinding raken met elkaar omdat wij reageren op elkaar.

Verbinding maken is voor mij ‘ageren’ vanuit mijn eigen systeem.

Wanneer ik re-ageer verbind ik mij in feite niet omdat ik ageer vanuit het systeem van de ander en heb de verbinding met mijzelf dan verloren. Met alle gevolgen van dien. Wanneer ik ageer vanuit mijn eigen systeem blijf ik in mijn innerlijke kracht met de wens uiteindelijk de ander mee te krijgen om vanuit liefde te ageren (in dit geval). Reageren of ageren vanuit liefde is helend en kan niks kapot maken. Reageren en ageren vanuit boosheid verbreekt de verbinding. Ik wil niet zeggen dat de verbinding niet geheeld kan worden maar er is dan al wel weer een deukje in het vertrouwen geslagen.

Nou is dat op zich niet erg, wanneer we de intentie hebben om te willen groeien en ontwikkelen.

Het bewustzijn op je denken voelen en doen zal de heling van de verbinding ten goeden komen.

Echter wanneer we in de weerstand blijven zal de energetische spiraal dalend blijven. Mijn wens gaat uit naar een opwaartse spiraal.

Ik hou jullie op de hoogte van mijn ‘liefdevol wakker maak’. Wie weet hoor ik binnenkort ‘dank je wel voor het wakker maken’.

Pluk de dag!

Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *